Yalnızca Ev Arkadaşı Olanların Anlayabileceği 8 Durum

Aileden ayrı yaşamak ilk başlarda çok çekici gelse de, insan zamanla özlüyor. Sıcacık yemekler, ütülü kıyafetler ve tertemiz bir ev hayaliyle ayrı eve çıkan herkes az önce saydıklarımıza büyük hasret çekiyor. Kira ödemesi, temizliği, ev arkadaşına alışmak derken insan omuzlarında büyük bir yükle yol alması gerektiğini zamanla öğreniyor. Gelin beraber ev arkadaşı olanların yaşadığı bazı sinir bozucu ya da komik durumlara beraber göz atalım.

1.Cimri ev arkadaşı

Evin bir sürü gideri olur ve bazen bu giderleri tek başınıza siz karşılarsınız ama ev arkadaşınıza söylemezsiniz bile. Sözgelimi elektrik faturasını ödediniz ve arkadaşınıza söylemediniz ama o eve aldığı çayın yarı parasını sizden talep eder.

2. Ekstra bir ev arkadaşı; ev arkadaşının arkadaşı 🙂

Evdesin, ayaklarını uzatıp şöyle uzatıp Game of Thrones izleyeceksin ama o da ne! Zil çalıyor ve kapıda ev arkadaşının bir arkadaşı. Öğreniyorsun ki bir hafta sizde kalacak.

3. Tuvalet kağıdı bittiği halde yenisini koymayan arkadaş.

İnanılmaz üzücü, korkutucu bir durum. Elinizi bir atıyorsunuz, yok, yok, yok işte…

4. Bulaşık sırası karmaşası.

Asla bulaşık yıkamayan arkadaş gibisi yoktur. Her zaman bir rahatsızlığı ya da acelesi vardır. “Acil çıkmam lazım bu gece sen de kalsın, yarın ben de abi.” Böylece, müthiş bir bulaşıkçı oluverirsiniz.

5. Temizlik yapmak işkenceye dönüşür.

Pazar günü erkenden kalkıp temizliğe girişir odanızı tertemiz yaparsınız. Arkadaşınızı kaldırırsınız ve kahvaltının ardından beraber temizliğe girişirsiniz. Fakat bakarsınız ki arkadaşınızın temizlik anlayışı yalnızca ortalıktaki eşyaları olduğu yerden başka bir yere kaldırmak.

6. Çöpleri dökmek büyük bir psikolojik savaşa dönüşür.

Siz çöpleri zamanında dökersiniz ama sıra ona geldiğinde hiç yanaşmaz. Sırf görsün diye dış kapının önüne çıkardığınız çöplere akşam baktığınızda aynı yerdedir. Birkaç gün sizi karşılar ve nihayet ellerinizde çöp kutusunu boylar.

7. Ev arkadaşının sevgilisi.

Gitmeniz gerekmektedir. Evde yalnız kalmak, romantik bir gece geçirmek onların da hakkıdır ama nereye gideceğinize dair hiçbir fikriniz yoktur.

8. Ev arkadaşınızın ailesinin ziyarete gelmesi.

İşte en güzel olaylardan birisi. Misss gibi börekler, dolmalar yenir, temizlik yapılır ve bir  haftada birkaç kilo aldığınızı fark edersiniz.

 

 

Bir Cevap Yazın