Ev Satmak/Kiralamak Daha Hızlı Nasıl Olur?

Ev sahipleri için en büyük sorunlardan bir tanesi de ev satmak ya da kiralamaktır. Boşta kalan ev demek zarar etmek demektir ki bu, iş yapmayan dükkana benzer. Azımsanmayacak kadar çoğunlukta mülk sahibinin tek geliri kiralar ya da alım satım olunca, hali hazırda evi satışa çıkarmak ya da kiralamak önemli bir konu haline geliyor.

Kiracı ya da satın alacak kişiler için ev bulmak daha zor gibi görünse bile, ev sahipleri için bu durum biraz daha çetrefilli olmaktadır. Öyle ki bir atasözü bile var; “Ev sahibinin bir evi, kiracının bin evi var.” Nitekim doğrudur da; kiracı istediği zaman başka bir eve taşınmakta özgürdür, elbette sözleşme şartlarına uymak kaydıyla.

Kira sözleşmesiyle ilgili makalemizi okumak için tıklayın.

Peki ya bir evi kiralamak ya da ev satmak için izlenmesi gereken en güzel yollar nelerdir? En kolay şekilde, değerinde ev satmak nasıl olur? Hemen yanıtlamaya başlayalım.

  1. Öncelikle etrafınızdaki evlerin satış fiyatlarını öğrenin ve mümkünse bir bilene danışın. Böylelikle bilmeden şişik fiyat verip alıcıları kaçırmamış olacak, aynı zamanda zarar etmeyeceksiniz.
  2. Son yıllarda, dairenize benzer dairelerin neden satılamadığını araştırın. Bu size iyi bir yol gösterecektir; yalıtım, dizayn ya da aile apartmanı olması gibi eksi ya da artıları görebilirsiniz.
  3. Dairenizi kime satacağınızı belirleyin. İlan verirken, öğrencilere, tek kadına, tek erkeğe, yeni evlilere, ileri yaştakilere vs. satış yapmama ya da kiralamama gibi şartlarınız varsa zaman kaybetmemek için önceden bildirin ve hedef kitlenizi oluşturun.
  4. Alıcı ya da kiracı adayları için görüşmeleri en erken tarihe düzenleyin.
  5. Evinizi oldukça temiz bir şekilde göstermeye, teslim etmeye özen gösterin. Eğer temiz teslim ederseniz, temiz teslim alacağınızı unutmayın.
  6. Evi görmeye gelenlerden olumlu ya da olumsuz yorumlar alın. Böylece eksikleri görüp tamamlama imkanınız olacaktır.
  7. İnternet sitelerine ilan vermekten çekinmeyin. İnternet ilanlarıyla çok büyük bir kitleye ulaşabilirsiniz. İnternet sitelerine ilan verirken her bölgenin yüksek çözünürlükte fotoğraflarını yüklemeyi es geçmeyin. Hatta mümkünse video çekin.

Yukarıdaki bilgileri eksiksiz gerçekleştirdiğinizde satış/kiralama işlemlerinizi hızlı ve sağlıklı yapmanız kaçınılmazdır. Elbette evin değerini belirlemek size kalmıştır ama bir gayrimenkul danışmanıyla görüşmeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.

Bu makalemizde sizlere ev satmak ve kiralamak daha hızlı ve sağlıklı nasıl olur sorusunun  yanıtını verdik. Unutmayın ki iş anlaşmakla bitmiyor. Satış yaparken dikkat etmeniz gerekenler ve kira sözleşmesi nasıl hazırlanır konuları oldukça önemli. Ayrıca, eğer kiralarınızı zamanında almak istiyorsanız, e-kira.net bir tık ötenizde, size destek olmak için bekliyor.

Yeni makalelerimizde görüşmek üzere.

Bir Cevap Yazın