Kiralık Daire Fiyatları

Kiralık daire arayışı özellikle kış aylarının sonuna doğru artmaktadır. Hal böyle olunca kiralık ev fiyatları da kış aylarının başları ve ortalarına göre biraz olsun artış göstermektedir. Özellikle büyük şehirlerde kiralık daire bulmak eskisine nazaran çok daha zorlu bir iş olmakla kalmıyor, aynı zamanda kesenin ağzını da açmayı gerektiriyor. Peki kiralık daire fiyatları neden artıyor?

Dolar ve Euro aldı başını gitti ve dolayısıyla ithal olan her şeye zam geldi. Bunun yanı sıra genelde Dolar ve Euro ile fiyatlandırılan kiralık villa ya da kiralık yazlık ücretleri de Türk Lirası ile değerlendirilen evlere göre oldukça yüksek bir duruma geldi. Aynı zamanda yeni yapılan evlerin kiralık fiyatları da, evin yapımında kullanılan materyallerin pahalı olması sebebiyle, satılık fiyatı gibi bir anda uçtu. 

Elbette kiralık daire fiyatları neden yükseliyor sorusunun yanıtı için bu kadarı yeterli değil. Son dönemlerde verilen karar ile orta okuldan mezun olan gençlerin en yakınlarındaki liselere gidebileceğine dair verilen karar, Anadolu ve Fen liselerinin etrafındaki daire fiyatlarının hızla yükselmesine neden oldu.

Kiralık Daire Fiyatları Ne Zaman Düşer?

Bu sorunun net bir yanıtını vermek şu an için mümkün olmasa da, “emlak balonu patlayacak” söylemleri birçok uzmanın kiralık daire fiyatları ve satılık daire fiyatları konusunda düşüş beklendiği yönünde yorumlanıyor. Yine de kiralık daireler için fazla ümide kapılmamak gerekiyor. Çünkü satılık daireler için emlak balonu patlasa da, özellikle büyük şehirlerde kiralık daireler her zaman talep görmektedir. Yani insanlar ev satın almak zorunda olmasa da, bir evde oturmak zorundalar. Bu da, kiralık daire ihtiyacının hiçbir zaman sona ermeyeceğini gösteriyor.

Kiralık daire fiyatları merkezlerde ne kadar yükselirse, insanların merkezlerin dışında yaşama eğilimi bir o kadar artıyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi çok büyük şehirlerde yaşam alanları merkezlerden oldukça uzak yerlere dahi yayılmış durumda. Bunun tek negatif etkisi, insanların işlerine, okullarına ya da merkeze ulaşmak için fazladan vakit harcaması olmaktadır.

Kiralık ev ilanları, Şubat, Mart ve özellikle bahar aylarında hızla artmaktadır ve bu artış, okulların tatil olmasıyla tavan yapacaktır. Kiralık ev fiyatları da tam olarak bu noktada artış gösterecektir. Eğer oturduğunuz evi değiştirme ya da kendi evinize çıkma düşünceniz varsa, bu dönemlerden önce hızlı hareket etmenizde fayda var.

Günlük ve Haftalık Ev Kiralama Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bir Cevap Yazın